FAQ

Her på siden kan du finde svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med en fotografering: Hvilket tøj er godt at have på til en fotografering? Hvordan foregår det? Hvor fotograferer I? Og meget mere.

Når du henvender dig til Familieportræt, aftaler vi en tid og beslutter, hvor fotograferingen skal foregå. Måske har du et helt særligt ønske, måske vil du gerne høre om mulighederne – det drøfter vi i fællesskab.

Ofte opstår der efterfølgende nogle praktiske spørgsmål, fx til beklædning under fotograferingen. Det kan du læse mere om i FAQ’en, som besvarer de oftest stillede spørgsmål, og ellers er jeg altid klar til at besvare dine spørgsmål.

Dagen for fotograferingen er kommet. Vi starter med en lille snak og en kop kaffe, herefter et par prøveskud og så går vi ellers i gang. Vi afprøver forskellige opstillinger, så vi finder ud af, hvad der fungerer og matcher dine ønsker. Undervejs er der mulighed for at se billederne på en skærm, hvis du ønsker det. Selve fotograferingen varer en lille time.

Når du kommer hjem fra fotograferingen, modtager du billederne på mail, så du i ro og mag kan udvælge de billeder, du bedst kan lide.

Har du andre spørgsmål til processen?

 • Tøjvalg er selvfølgelig vigtigt. Det er dog også vigtigt, at I kommer i det, der ligner jer.

  Man kan vælge, at alle ser rimelig ens ud i overdelen i farven – mørk eller lyst. På den måde laver man en form for farvemæssig “enhed”.

  Man kan også komme i al den forskellighed, man har lyst til. Sørg dog for, ikke alt for stormønstret eller med meget tydelige logoer på tøjet. Det stjæler opmærksomheden.

  Kasketter og lignende kan vi prøve os frem med – men som regel har de kun en distraherende effekt.

 • Familieportræt studie

  Det hverken regner eller blæser i studiet – og lyset kan sættes stort set som vi vil. Men en location kan bibringe en atmosfære fra f.eks natur eller arkitektur. Det kan give billedet kant eller vise et sted,  man har en tilknytning til. Begge dele kan noget – og det er op til jer at finde frem til hvilket behov der er vigtigst for jer. Er I i tvivl, så ring gerne.

  Skal vi køre koster det 4,50 kr. pr. km. kørt fra studiet i Årslev. Selve fotograferingen er også dyrere, da bilen skal pakkes.

 • Efter fotograferingen, får du på mail tilsendt et link til et online galleri.  Der vil i hver serie være billeder i både farve og S/H, så du har en mulighed for at bedømme, om du ønsker det ene eller andet.

  Du bestiller ved at “putte i indkøbskursen” ?som ved alt andet handel på nettet.

  Når du er færdig med at putte dine print eller filer i kurven, skal du oplyse din mail, tlf.nr samt adresse, så vi kan sende printet til den postboks, som er tættest på dig.

 • Billederne leveret til en pakkeshop af GLS tæt på den adresse, du har opgivet. Du modtager både en sms og en mail, når billederne er klar til afhentning.

  Printstedet bruger max. 5 arbejdsdage inden levering. Dvs fra du bestiller, går der ca. en uges tid.

  Har du intet fået på sms eller mail, så tjek din spammappe. Mailen kommer fra ILLUX som laver vores print.

  Udlevering af billeder og filer sker først, når din indbetaling af fakturaen er registreret.

  Når du har bestilt, sørger vi altid for at blive færdige hurtigst muligt med redigeringer.

  Skal du bruge en bestilling til en bestemt dato, så vær venlig at oplyse os om det.

 • Efter din fotosession får du tilsendt en faktura på din fotografering, betaling sker ved bankoverførsel.

 • Når du køber digitale filer, er der en brugsret med, som giver dig lov til at printe billeder af de købte billeder/filer samt at dele billederne på nettet. Billederne må ikke bruges kommercielt uden tilladelse.

  Familieportræt har til enhver tid ophavsretten til billederne. Man må derfor ikke overdrage filerne til andre, hverken frit eller mod betaling. Billederne er udelukkende til privat brug.

  Du må derudover heller ikke på nogen måde redigere i billederne, hverken i forhold til beskæring, toning eller andre småting, man kan finde på. Der er copyright på billederne og overtrædes den medfører det en faktura på 2000,- pr. billede, der er lavet ændringer på uden Familieportræts samtykke.

 • Billeder taget hos en professionel fotograf kan ikke fortrydes og refunderes  ikke. Der er ingen returret på digitale filer.

Brug for et portræt til dit CV, et businessportræt eller et pressebillede? www.kirstenadler.dk

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.