familie portræt

ET FAMILIEPORTRÆT ER MERE END ET BILLEDE!

Et familieportræt viser dine nærmeste. Dine kære.

Et familieportræt viser dit ophav. Dine gener. Et familieportræt viser dit udgangspunkt i livet. Dit fundament.

Psykologiske undersøgelser tyder også på, at børn får en klar og god fornemmelse af at “høre til”, når de, via et familieportræt, kan se sig selv med familien. Det giver børnene en følelse af samhørighed – og det gør det også til de voksne.

David Krauss , psykolog fra Cleveland , Ohio siger “Jeg synes, virkeligt, det er vigtigt at vise en familie som en familie enhed. Det er så nyttigt for børn at se sig selv som en værdsat og vigtig del af denne familie. Børn opfatter disse følelser på et virkeligt simpelt niveau, som ved at se sig selv på et familieportræt. Via et familieportræt, kan man skabe følelsen af et sikkert ståsted og fundament til børnene , et sted, hvor de føler sikre og beskyttede.

Hvad er vigtigt at tænke på, inden fotografering af et familieportræt?

Hvor mange er I?

Til fotograferingen af et familieportræt, er det vigtigt for os at vide, hvor mange I er, for at kunne finde det rigtige sted at fotografere familie.

Nogle familier vil gerne have deres familieportræt taget i studie, andre vil gerne fotograferes steder, som betyder noget for dem, og andre igen vil bare gerne have nogle sjove billeder og lokationen betyder ikke så meget for dem. .

Det er ofte praktisk til store  familieportrætter, at de bliver optaget  “On location” – dvs. udenfor. Her er der altid masser af plads til store familer. Det giver også familieportrættet et autentisk miljø.

I studie eller på en lokation?

Nogen familier foretrækker et familieportræt optaget i studie. Familien ville gerne have det “rene” hvide udtryk som et studiebillede kan give. Det gav også plads til at lege med masser af farver og mønstre på familieportrættet.

Andre familier vil gerne ud, hvor der er noget miljø – eller natur. Sommer og tidlig efterår er det fint at fotografere et familieportræt on location. Efterår, vinter er det bedst i studie.

Uanset, hvor familieportrættet bliver taget, gør vi vores for at få et udtryk frem, som I vil elske i mange år frem.