Familieportræt

familieportræt

Familieportræt optaget i studie

Familieportræt er på vej frem igen.

Rigtigt mange er begyndt at bestille et familieportræt. Jeg tror, der et behov for at vise, hvor man hører til. Uanset arten af den familiekonstellation, man nu tilhører.

Nogle psykologiske undersøgelser tyder også på, at børn får en klar og god fornemmelse af at “høre til”, når de, via et familieportræt, kan se sig selv med familien,hænge på væggen. Det giver dem en følelse af samhørighed – og det gør det også til de voksne.

David Krauss , en autoriseret psykolog fra Cleveland , Ohio mener: “Jeg synes, virkeligt, det er vigtigt at vise en familie som en familie enhed. Det er så nyttigt for børn at se sig selv som en værdsat og vigtig del af denne familie.

En fotografs opgave er at skabe og få billedet ligne et sikkert ståsted og fundament til børnene , et sted, hvor de føler sikre og beskyttede. Børn opfatter disse følelser på et virkeligt simpelt niveau, som ved at se sig selv på et familieportræt “

Til fotograferingen af et familieportræt, er det vigtigt for mig at vide, hvor mange I er, for at kunne finde det rigtige sted at fotografere familie. Nogle familier vil gerne have deres familieportræt taget i studie, andre vil gerne fotograferes steder, som betyder noget for dem, og andre igen vil bare gerne have nogle sjove billeder og lokationen betyder ikke så meget for dem. .

Det er ofte praktisk til store  familieportrætter, at de bliver optaget  “On location” – dvs. udenfor. Her er der altid masser af plads til store familer. Det giver også familieportrættet et autentisk miljø.

Andre familier foretrækker et familieportræt optaget i studie. Familien ville gerne have det “rene” hvide udtryk som et studiebillede kan give. Det gav også plads til at lege med masser af farver og mønstre på familieportrættet.

Sommer og tidlig efterår er det fint at fotografere et familieportræt on location. Efterår, vinter er det bedst i studie.

Uanset, hvor familieportrættet bliver taget, er det vigtigt at snakke om tøjet og det udtryk, man ønsker.

Inden familieportrættet, er det en god ide at beslutte om

    • Farve eller sort/hvid billede
    • En sammenhæng rent visuelt. Pang farver og masser af gang i den eller et enkelt og rent udtryk
    • Skal familieportrættet være vildt anderledes og nyskabende og I har d

Uanset hvad, er det altafgørende, at vi får forventningsafstemning, så alle bliver glade og tilfredse.  Det er altafgørende både jer og for mig som fotograf, at I får netop det gode familieportræt, som I gerne vil have.

Ring og få en uforpligtende snak om, hvordan dit familieportræt skal skabes!

Se priser her og blogindlæg om familiefotografering